Souskluitjies resep

RESEP: Maklike gebakte souskluitjies

Bestanddele:

  • 1 k bruismeel
  • 1/2 t sout
  • 60 ml (4 E) botter
  • 100 ml suiker
  • 1 ekstra groot eier
  • 1/2 k melk

Sous:

  • 2 k kookwater
  • 1/2 k suiker
  • 2 t fyn kaneel
  • 1 t sout
  • 3 E botter
  • kaneelsuiker vir sprinkel

Metode:

  1. Meng die bruismeel en sout.
  2. Vryf met jou vingerpunte die botter in die bruismeel in tot dit soos growwe broodkrummels lyk.
  3. Meng die suiker, eier en melk met die krummels. Dit moet ’n sagte deeg vorm.
  4. Meng die kookwater, suiker, kaneel en sout in ’n oondvaste bak met ’n deksel.
  5. Plaas die 3 eetlepels botter apart van mekaar in die sous.
  6. Skep lepels vol van die beslag in die sous.
  7. Bedek met die deksel en bak vir 20 minute by 180  ºC in ’n voorverhitte oond.
  8. Wanneer dit gaar is, sprinkel kaneelsuiker oor en bedien met vla. 
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-pos


VOLG ROOITAMATIE OP SOSIALE MEDIA

Ek verafsku gemorspos en deel sporadies resepte en wenke vir jou huis en tafel.

Leave a Comment

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui