RESEP: Donkersjokolade- en suurlemoenmarmeladetert

Bestanddele

Kors:

  • 1 k koekmeel
  • 2 E kakaopoeier
  • 125 g versiersuiker
  • ½ t sout
  • 80 g botter
  • bakboontjies en waspapier

Vulsel:

  • 200 g donkersjokolade
  • 80 g botter
  • 2 Nulaid eiers, heel, plus 2 eiergele
  • 250 ml First Choice room
  • 6 E suurlemoenmarmelade

So maak mens

  1. Maak die deeg vir die kors eerste, want dit moet rus en ook vooraf bak.
  2. Meng die meel, sout, versiersuiker en kakaopoeier saam.
  3. Plaas in jou voedselverwerker saam met die botter en pols totdat dit wegkom van die kante en jy dit maklik in ‘n bolletjie aanmekaar kan druk.
  4. Maak die deeg in ‘n bolletjie toe in kleefplastiek en plaas dit in die yskas vir 15 minute. (Intussen kan jy met die vulsel begin.)
  5. Verwyder die deeg uit die yskas en druk dit versigtig plat met jou handpalm.
  6. Druk die deeg met jou vingers oor die bodem en teen die kante van ‘n gesmeerde losboom-tertpan. Dit sal ‘n baie dun laag deeg vorm.
  7. Prik dit met ‘n vurk oor die hele bodem.
  8. Plaas ‘n sirkel bakpapier oor die deeg en vul dit met bakboontjies.
  9. Bak by 180 grade vir 8 minute in ‘n voorverhitte oond.

Vulsel:

  1. Breek die sjokolade in blokkies in ‘n glasmengbak.
  2. Plaas die botter bo-op die sjokoladestukke en mikrogolf dit vir 30 sekonde intervalle sodat jy elke keer eers die mengsel kan roer tot dit glad gesmelt is.
  3. Roer die eiers en eiergele by.
  4. Deel hierdie resep met iemand ‘n vriend(in).
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-pos


VOLG ROOITAMATIE OP SOSIALE MEDIA

Ek verafsku gemorspos en deel sporadies resepte en wenke vir jou huis en tafel.

Leave a Comment

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui